Hoe overleef ik een vergadering?

Vergaderingen bevatten valkuilen voor mensen met Asperger. Het inhoudelijke deel van de vergadering is niet het probleem. De werknemer met Asperger is goed in zijn vak. Maar tijdens de vergadering spelen andere zaken een misschien nog wel een belangrijkere rol, zoals allianties die gesmeed worden of van tevoren zijn bekokstoofd, verschillende belangen, politiek en hiërarchische verhoudingen.

De werknemer met Asperger gaat over het algemeen onbevangen een vergadering in. Tijdens de vergadering proeft hij wel dat er buiten de inhoud ook andere zaken spelen, maar hij krijgt daar geen vat op. Waar het zijn collega’s van nature afgaat, moet de Asperger  moeite doen om die onzichtbare dingen te begrijpen. Laten we eens een paar van die onzichtbare situaties onder de loep nemen.

De plaats aan de vergadertafel

Hiërarchische verhoudingen

Belangen

Conflicten

Doel van de testen

Door naast de inhoudelijke inbreng  de belangenkant in aanmerking te nemen, kom je erachter hoe dit fenomeen werkt. Zo krijg je meer inzicht en zit je niet als een angstige haas gevangen in het licht je af te vragen wat er nu weer gebeurt.

Kort samengevat:

  1. Doe bovenstaande testen één voor één in opeenvolgende vergaderingen.
  2. Doe het per vergadering bij het belangrijkste onderwerp.
  3. Bereid je goed voor op het aspect dat je in de bewuste vergadering wilt observeren.
  4. Werk je observaties uit na de vergadering, desnoods ’s avonds.
  5. Neem er ruim de tijd voor. Denk niet dat je dit binnen 3 weken kunt doen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>