Knuffelvest

Temple Grandin is een Amerikaanse zoöloog en bekend hoogfunctionerend autist. Ze is hoogleraar aan de Colorado State University en professioneel ontwerper van ‘humane’ slachterijen.

Grandin groeide op met de diagnose van hersenbeschadiging en pas op latere leeftijd met de diagnose autisme. Ze is in de eerste plaats een specialist in het ontwerpen en inrichten van installaties voor vee, zoals slachthuizen en rundveehouderijen. Ze probeert het vee in zo goed mogelijke omstandigheden te laten leven, wat de kwaliteit van zowel vee als vlees ten goede komt en de kosten drukt.

Op 18-jarige leeftijd ontwikkelde ze een ‘knuffelmachine’ waar ze in ging liggen als er teveel prikkels op haar afkwamen. Ze kan verschillende onderdelen tegen haar laten aandrukken (knuffelen). Autisten houden er niet om aangeraakt te worden door anderen en dan is dit een prima vervanging. Ze kwam op dit idee toen ze in slachterijen zag dat koeien rustig werden als ze ingeklemd werden.

Nu is er een vest ontwikkeld met luchtcompartimenten die de drager naar believen kan opblazen en zo druk geeft (knuffelt) in de rug en heupen.

http://www.hallo040.nl/kennis/jong-en-innovatief-op-strijp-s-squease-ltd/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>