‘De andere zoon’ van Jodi Picoult

Korte inhoud

‘Jacob Hunt is een tiener met het syndroom van Asperger die geobsedeerd is door forensisch onderzoek.
Dankzij zijn politiescanner verschijnt hij steevast op de plaats van het misdrijf en zegt dan tegen de agenten wat ze moeten doen… en meestal heeft hij gelijk. Wanneer het stadje wordt opgeschrikt door een afschuwelijke moord, wil de politie Jacob enkele vragen stellen. De symptomen van Asperger – wegkijken, zenuwtrekjes en een vlakke stem – wijzen voor de politie op Jacobs schuld. Voor zijn moeder Emma is het de zoveelste bevestiging van het onbegrip waar haar gezin al zo vaak mee is geconfronteerd. Voor zijn broer Theo is het alweer een teken dat er niets normaal is vanwege Jacob. Maar is Jacob schuldig aan moord?’ (bol.com)

Vorm

Per hoofdstuk krijg je inzicht in de gedachtwereld van Jacob, zijn moeder, zijn broer, de rechercheur en zijn advocaat. Ieder heeft zo op zijn eigen manier last van het feit dat Jacob Asperger heeft; niet in het minst hijzelf.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>