CV

Bettie van Veen, Aspergercoach, begeleidt, ondersteunt en adviseert mensen met Asperger.

In 2010 ben ik mijn praktijk gestart. Ik ga samen met jou op zoek naar je kwaliteiten.  Je ontdekt (opnieuw) je unieke kwaliteiten als Asperger, maar ook de valkuilen en schaduwkanten ervan. Vervolgens leer je de nieuw verkregen inzichten toe te passen in het dagelijks leven. Hierdoor vindt er een wezenlijke, duurzame verandering plaats.
Opleiding en werk
Ik heb een opleiding bedrijfsinformatica op HBO-niveau. Met deze kennis heb ik in de uitgeverijwereld gewerkt op het snijvlak van de redactie en de automatisering. Met name veranderingsprocessen die het gevolg zijn van de automatisering heb ik uitgedacht en ingevoerd. Veranderingsprocessen hebben als een rode draad door mijn  carrière gelopen. Vanaf 2009 heb ik mij  op het coachingsvlak ontwikkeld door een intensieve 2-jarige opleiding bij het Europees Instituut in Driebergen. 

 Aspergerkwaliteiten
De Aspergerkwaliteiten:

  • eerlijkheid,
  • oog voor detail,
  • toewijding, en
  • analytisch denken.

zijn voor mij het startpunt van de coaching, ondersteuning en advisering.

 Mijn kwaliteiten

Mijn kwaliteit is: onverwachte, verrassende, uitdagende, prikkelende vragen stellen, die afwijken van het normale, waardoor ik

  • verbanden zie, die anderen ontgaan,
  • bijzondere, onverwachte oplossingen kan bedenken voor een probleem, en
  • details kan zien, die anderen niet opmerken

 Door mijn persoonlijke stijl, rust, vertrouwen en veiligheid ben ik goed in staat je te laten uitweiden, maar uiteindelijk haal ik je weer bij de les, als je te veel afdwaalt. Ik ben als een schaapherder. Ik laat de schapen rustig grazen, maar ik houd ze wel in de gaten en als er een te ver afdwaalt, fluit ik de hond om hem weer terug te brengen in de veilige kudde. Het voordeel van het afdwalen is, dat je de omgeving hebt verkend en zo weet welke paden je wel moet gaan bewandelen en welke niet. Je komt sterker terug dan toen je op onderzoek uitging.

In 2011 is bij mij lichte Asperger vastgesteld. Ik ken dus de zwakke en sterke kanten van iemand met Asperger.

Wil je op de hoogte blijven van mijn werk, schrijf je dan in voor de Aspergerweetjes die ieder seizoen uitkomt via de mail.

Ambassadeur in de Beeldvormingscampagne Autisme & werk AutismeTenTop: Investeren in het talent van mensen met (een vorm van) autisme loont!

De missie is de verbetering van de positie van hoger opgeleide mensen met een vorm van autisme op de arbeidsmarkt en een verbetering van de integratie in de huidige maatschappij van genoemde doelgroep.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>