Conflicten

Vergadertafel (met conflict)

Het is heel normaal dat mensen conflicten met elkaar hebben, niet alleen thuis maar ook op het werk. Ik ga hier even voorbij aan de verschillende methoden om een conflict op te lossen. Het gaat hier om welke rol een conflict, bijvoorbeeld tussen twee collega’s, een rol speelt in een vergadering.

Test

Bedenk van tevoren welke collega’s eventueel een conflict met elkaar kunnen hebben. Het kan zijn dat de een jaloers is op de ander (de ander krijgt altijd de leuke klussen) of dat de een zich ergert aan de ander (de een is lui in de ander zijn ogen). Dit is voor iemand met Asperger geen gemakkelijke opgave.

Observeer tijdens de vergadering welke invloed dit door jou vermoede conflict heeft voor de gang van zaken tijdens de vergadering. Zegt de een altjd precies het tegenovergestelde dan de ander?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>